Ylläs

Detta inlägg kom lite senare en planerat men tisdagen gick helt åt till att göra läxor, och de gånger jag tog lite paus ville jag hällst göra inget alls. Igår var jag tillbaka i skolan, vet inte hur bra beslut det var eftersom jag nästan hade feber när jag kom hem till internatet och kvällen gick åt till att dricka massa te/honungs vatten och läxor och lite annan läsning.
Idag mår jag lite bättre men är fortfarande inte helt frisk, men snart så.
 
YLLÄS
Vi kom fram till Ylläs på Söndag kväll, och då tog vi det bara lungt, William rände lite i backen. Nästa dag började med ett skidpass, och ett skidpass i Ylläs är så otroligt fantastiskt. Om vädret är på topp så är det såå fint, och massa valmöjligheter vilken väg man ska ta.
Skidade i princip varje dag (alla utom på fredag när jag valde att springa iställe, för lite variation) 
 
På Onsdag kom en överraskning, vi skulle och köra snöskoter. Vilket jag aldrig gjort tidigare, men otroligt roligt. Kommer verkligen göra det flera gånger, även fast jag och min lillebror bara satt på så var det iallafall roligt. 
 
Personer säger att det är så bra i Åre och alla andra ställen där det finns många, långa och stora backar att ränna i som tar 1 h ungefär att komma nerför. Men de kan jag säga att det tar 1h att komma ner enda uppifrån i Ylläs också. Sen så kanske orsakerna inte är desamma men iallafall. Eftersom det inte finns några träd i halva backen och blåser väldigt mycket så fanns det ingen snö där heller så halva backen blir åt till att sakta "rutcha" ner, och nej det är inte jag som är dålig på att åka (inte för att jag är något proffs heller) men jag var inte enda personen som hade problem med att ta mig ner, i princip alla hade problem. Och efter att jag testat alla backar att ta mig ner, gav jag upp eftersom det inte var speciellt roligt, gillar långa lite lätt sluttande, de får nog vara branta min inga backar som man behöver vara rädd att man i varje kurva ska åka ut eftersom det knappt går att svänga (var faktiskt riktigt nära en gång att åka ut för en liten stup liknande nerförsbacke, dit man inte alls skulle fara eftersom det inte gick tt svänga). Och jag klarade  mig faktiskt bara med ett fall, som uppkom när jag trodde att all isparti hade tagit slut och började få upp lite mer fart. Men då kom ennu en stor isfläck och jag lutade mig lite fel vilket resulterade i att jag rutchar nästan 70 meter på rygg, och det gick ju inte att stanna eftersom det var så isigt och jag hade en sån fart på. Saldot blev ett stort blåmärke på armbågen, annars så klarade jag mig hell och hållen. 
 
 
Förutom att jag var ganska besviken på själva slalombackarna så var det en otroligt rolig resa, som jag kommer minnas.
 
 
0 kommentarer